Motionscykler til under 1000kr – TEST 2023
Motionscyklen er super god til at tabe sig og så er den god til at træne derhjemme. Den fylder ikke så meget og kan bruges af alle, uanset alder og vægt. Det er en af grundene til vi her på Fitfact.dk anbefaler motionscykel til vægttab over andre fitnessmaskiner i vores test.
Men pas på! Ikke alle motionscykler er skabt lige. Det er måske fristende at købe en billig motionscykel i et varehus, men ofte bliver man slemt skuffet. De billige motionscykler føles slet ikke som motionscyklen i fitnesscenteret.
I denne artikel får du gode råd til at købe en billig motionscykel. Vi har også fundet gode tilbud, på motionscykler vi mener er bedst til under 1000kr og lidt mere.
Anbefalede motionscykler til under 1000kr
Odin B3
Testvinder - Bedst af de billigste
Forhandler | Totalpris | Læs mere |
---|---|---|
1.899,00 DKK | → Læs mere |
Vi anbefaler Odin B3 motionscykel fra danske Apuls, hvis det skal være billigt. Vi har personlig testet denne motionscykel og har været i kontakt med ejeren af Apuls for at høre nærmere om kvalitet og garanti. Efter vores test føler vi, at Odin B3 er den bedste og eneste motionscykel vi vil anbefale til den pris.
Odin B3 er en “no nonsense” motionscykel, der føles som en dyrere motionscykel.
Trådet er glidende og lækkert. Det er ellers ofte et problem med de billigste motionscykler, der hakker i det. Når en motionscykel hakker skyldes det at svinghjulet, det hjul du træder rundt, er for let. Odin B3 har et svinghjul på 6 kg, hvilket du bør gå efter som minimum.
Lige vigtigt, så er Odin B3 solid og tryg at cykle på. Motionscyklen har en maks brugervægt på 130 kg og føles stabil at cykle på. Det er normalt et stort problem på billige motionscykler, der føles skrøbelige. Vores testperson vejer 100 kg og følte sig godt tilpas på Odin B3.
Odin B3 har et enkelt display der viser tid, distance, hastighed, puls, kalorier.
Modstanden indstilles manuelt på 8 niveauer.
Du kan læse hele anmeldelse af Odin B3 på linket.
Odin B3 er vores anbefalede motionscykel til under 1000kr.
Se tilbud på billige motionscykler her
Guide til køb af billig motionscykel
En typisk situation. Du er begyndt at træne i fitnesscenteret og er blevet glad for motionscyklen. Den er nem, behagelig og du får smidt nogle kilo. Hvorfor ikke spare turen til fitnesscenteret og bare cykler derhjemme, tænker du.
På din næste tur i Bilka eller Harald Nyborg ser du et tilbud på en billig motionscykel til en 1000kr. Det virker som et knald godt tilbud, så du slår til.
Men når du har fået bakset motionscyklen på plads og sætter dig op på den, føles den slet ikke som i fitnesscenteret. Den ryster og hopper, trådet er ujævnt og hakkende, displayet viser helt forkerte tal. Sådan er det desværre ofte når man køber for billigt.
Problemet med at købe en billig motionscykel, er at man ofte får en motionscykel i dårlig kvalitet.
Det er især byggekvalitet og svinghjul der halter.
- Hakker motionscyklen når du træder rundt?
- Føles motionscyklen ustabil?
- Hvad er den maksimalt tilladte vægt?
- Er det besværligt at ændre modstand?
- Fungerer displayet?
3 ting der ofte går galt med billige motionscykler
Byggekvaliteten er ofte dårlig, for der bruges billige og tynde dele. I gode motionscykler har man tykke og solide dele, såsom stel og håndtag. På en billig motionscykel er stellet og håndtag ofte meget tynde og derfor hopper og danser motionscyklen når du sidder på den. Det er ikke behageligt og kan føles utrygt.
Svinghjulet er det hjul der sidder inde i motionscyklen. Det er det hjul du træder rundt på. Hvis svinghjulet er for let, vil det ikke kunne give nok modstand, og derfor vil trådet føles hakkende og ujævnt. Det er en meget dårlig oplevelse og noget der får dig til at ville smide cyklen ud. Vi anbefaler kun at købe motionscykler med et svinghjul på over 6 kg.
Modstanden på en motionscykel skabes med en magnet, der sidder over svinghjulet. Når du øger modstanden flyttes magneten tættere på svinghjulet. Det er derfor vigtigt at du kan indstille modstanden, og altså afstanden, så det passer til dine behov. På billige motionscykler er der oftest kun få modstandsniveauer og mange oplever at kun enkelte modstandsniveauer kan bruges. Enten er de for lette eller også er de for tunge. En af fordelene ved en dyrere motionscykel er at du kan indstille modstanden elektronisk og at du har mange flere modstandsniveauer.
Et par tip til køb af en billig motionscykel under 1000kr
Gå efter en motionscykel på tilbud
Vi kan ikke anbefale at købe en “varehus model”. De er oftest noget skrammel. Gå i stedet efter en lidt ældre model, der er kommet på tilbud eller outlet. Der kan ofte være mange penge at spare på sidste års modeller. Det kan også være en demo model, der har været brugt i butikken, men som fungerer fint.
Gå efter et kendt brand fra en dansk forhandler
Vi anbefaler her på siden ofte motionscykler fra Abilica og Apuls, to danske forhandlere, der har gode anmeldelser på Trustpilot og hvor vi personligt har testet maskinerne. Det er vigtigt at købe fra en troværdig forhandler, for det er dem der skal reparere eller erstatte motionscyklen hvis noget går galt. Et varehus har ikke de kompetencer.
Brug gerne lidt flere penge hvis du kan
Motionscykler til private bliver markant bedre omkring de 3000 kr. Her får du typisk en motionscykel med elektronisk modstand og langt mere stabil byggekvalitet. Det er selvfølgelig også en del flere penge, men husk på at der kan være gensalgsværdi. Det er svært at sælge en billig motionscykel, mens en god motionscykel fra et kendt brand er nemmere at få afsat.
Forfatter
-
Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.
Tags: aff