Hvor mange kalorier forbrænder man ved at cykle?

Så mange kalorier forbrænder du ved at cykle

Man forbrænder i gennemsnit 600-800 kalorier i timen ved at cykle i moderat til højt tempo, men en trænet cykelrytter kan forbrænde helt op til 1200 kalorier i timen. Cykling på flad vej til transport i lavt tempo forbrænder dog kun omkring 500 kalorier i timen.

Når du cykler, kan du som tommelfingerregel regne med, at du forbrænder 10 kalorier for hvert minut, du cykler - hvis du altså træder godt til.
Henrik Duer
Træningsekspert, BT.dk
ANNONCE

POPULÆRE MOTIONSCYKLER

Disse motionscykler er de mest populære blandt besøgende på FitFact.dk lige nu. De er velegnede til hjemmetræning og er fra troværdige gode brands.

Abilica Stream Voyager

Bedst til ældre
Abilica Stream Voyager
6.799,00 kr.

Abilica Premium UB BT

TESTVINDER: Bedst til hjemmebrug
7.495,00 kr.

HS-2090H - Hop Sport

Populært budgetvalg
(Produktet er udgået) kr.

Hvor mange kalorier forbrænder man ved spinning og motionscykel?

De fleste der har prøvet at spinne er udmærket klar over at spinning er sindsygt god motion. Det fortæller det gennemblødte træningstøj også alt om. Men du forbrænder ikke nødvendigvis flere eller færre kalorier på en spinningcykel, motionscykel eller almindelig cykel. Det afhænger helt af din intensitet.

Ifølge Videnskab.dk kan en “supermotionist” ramme 1000 til 1200 kcal i timen, mens den gennemsnitlige spinningcyklist rammer et sted mellem 600 og 800 kcal.

Hvor mange kalorier forbrænder en cykelrytter?

Hvor mange kalorier forbrænder Jacob Fuglsang og de danske cykelryttere egentlig når de knokler afsted på franske landeveje i Tour De France?

Svaret er … ca. 1200 kalorier i timen.

Det amerikanske magasin Forbes har regnet på tallene og kommet frem til at en Tour De France cykelrytter i gennemsnit forbrænder ca. 1200 kalorier i timen, som dækker over “nemme” etaper, der kræver ca. 4000-6000 kcal at komme igennem og så de hardcore bjergetaper, der kræver op til 7000 kalorier.

Det maksimale beregnede kalorieforbrug pr. time står Miguel Indurain for (hvem ellers?), da han i 1994 satte forsøgte at sætte timerekord på bane. Her trådte han med 500 watt i hele den time forsøget varede, med en svimlende gns. fart på 55km/timen. Det giver et kalorieforbrug på 1700 kcal i timen og det er ifølge Videnskab.dk  noget nær det maksimale et menneske kan forbrænde i timen.

De 1200 kalorier i timen er helt sikkert mere end de fleste forbrænder pr. time, men hvor det virkelig bliver ekstremt er at denne gennemsnitsforbrænding jo varer i 4-6 timer pr. etape, hver dag, i 21 dage!

Så selv om der nok er sportsgrene og atleter der forbrænder mere end cykelryttere er der næppe mange der forbrænder flere kalorier, set over en periode på 2-3 uger.

Så hvis du synes det er svært at brænde kalorier nok, er det bare op på cyklen og få cyklet nogle lange ture på 4-6 timer!

Hvor meget forbrænder man ved at cykle på elcykel?

El-cyklen er intet mindre end genial for os pendlere, den er billige end bilen, den mere fleksibel end bussen, men giver det egentlig noget at cykle med motoren til hjælp?

Ja, siger eksperterne, det kan sagtens give god træning at hoppe på el-cyklen.

Ved at cykle på en elcykel i moderat tempo forbrænder du i gennemsnit 300-350 kalorier i timen.
Marina Aaagaard
Blogger og Træningsekspert, Samvirke.dk

En ladcykel med elmotor kan dog forbrænde noget mere.

Til sammenligning forbrænder man ca. 600-800 kalorier ved at cykle på en almindelig cykel.

Det er desuden bevist at flere tager cyklen, også når vejret ikke er så godt, når der er motor på cyklen. Set over et helt år, vil el-cyklen altså indhente nogle af kalorierne på den almindelige cykel, såfremt man altså cykler på dage, hvor motivationen ellers ville mangle på en almindelig cykel.

Forbrænding cykling vs løb

Hvad forbrænder egentlig flest kalorier, cykling eller løb? Svaret er at de i udgangspunktet er lige effektive til at smide kiloene, men kun hvis man holder samme intensitet.

Træningsekspert Henrik Duer, bruger følgende eksempel i en artikel i BT:

  • En person på 65 kilo forbrænder cirka 345 kalorier ved 30 minutters løb.
  • En person på 65 kilo forbrænder ligeledes 345 kalorier ved 30 minutters cykling i højt tempo.

Helt så simpelt er det dog ikke, for cykling og løb er to meget forskellige typer motion.

Når du løber skal du konstant holde dig i gang, du kommer simpelthen ikke frem, hvis ikke du bruger energi. Det kræver den samme, konstante energi, at holde den samme hastighed ved løb.

Husk intensiteten når du cykler

Når du cykler bruger du også energi, men her kan det variere rigtig meget, hvor meget energi den samme hastighed kræver. Tænk bare på når du kører ned af bakke eller har masser af medvind. Det kræver derfor en ekstra indsats at holde den samme intensitet på cyklen.

En god måde at spore sin intensitet er ved at bruge et pulsbælte eller fitnesstracker. Her kan du se din puls over hele træningsforløbet og se om der er tidspunkter, hvor du slacker lidt for meget i intensitet. Mange bliver overraskede over at pulsen nemt kan falde når du har medvind og farten er høj.

Skal man forbrænde max på cyklen kræver det altså at man har en god fornemmelse af ens puls og derfor ens intensitet. Når der er medvind skal man skrue ekstra op for intensiteten. Derfor er det også bedst at cykle uden for byerne, hvor der er plads til at man kan få farten op.

Flere fordele ved cykling frem for løb

Når det er sagt, så er der også fordele ved at cykle frem for at løbe. Ikke mindst er cyklen langt mindre hårdt ved kroppen. Det er særligt en stor fordel, hvis du overvægtig. Det siger Morten Zacho, der er læge på Rigshospitalet:

»Overvægtige kan føle et ubehag ved at løbe, fordi det hele hopper op og ned, og man har en masse kropsvægt, man skal bære i hvert eneste skridt. Der kan cykling være en langt bedre løsning,« siger han.

En ting er hvor mange kalorier man forbrænder ved én løbetur eller én cykeltur, noget andet er hvor mange løbeture eller cykelture det bliver til på en uge. Og her er cykling nok vinderen for de fleste. Det er ganske enkelt nemmere for mange at komme ud på cyklen, også når kroppen værker lidt.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Træningsudstyr til hjemmet - tilbud på billig træningsudstyr
Enable registration in settings - general

Kickstart dit vægttab!

1

Vi har skrevet en gratis e-bog til dig der vil tabe dig og blive sundere: “Sund, Slank, Stærk” af personlig træner Alexander Seier.

Kickstart dit vægttab!

Vi har skrevet en gratis e-bog til dig der vil tabe dig og blive sundere: “Sund, Slank, Stærk” af personlig træner Alexander Seier.

Vi tror på du kan!

Indtast din email nedenunder, så får du den i indbakken.

1