Bedste måltidserstatning + de mest effektive pulverkure 2023

Måltidserstatninger er en super måde at tabe sig på og sørge for at få det din krop har brug for på en nem måde.

Hvad enten du vil smide 2kg om ugen eller bare udskifte et par måltider om dagen med lavere kalorieindhold, så er måltidserstatning et godt valg.

I denne guide har vi set på de mest populære måltidserstatninger og pulverkure og udvalgt de 3 vi synes er bedst i test.

En pulverkur er en fantastisk måde at tabe sig på
Pia Christensen
Diætist i Alt.dk

Indholdsfortegnelse

ANNONCE

Top 3 måltidserstatninger

NUPO
Bedste pulverkur
fra 199 kr.
Bodylab Diet Shake
Bedste måltidserstatning
fra 199 kr.
Slim Vegan
Bedste veganske måltidserstatning
fra 349 kr.

Bedste måltidserstatning

Bodylab Diet Shake

 • Pris / portion: 10 kr.
 • Kcal / 100 gram: 378  
 • Protein / 100 gram: 46
 • Sukker / 100 gram: 4
 • Kcal / portion: 209
 • Trustpilot: 4.8
Forhandler Totalpris Læs mere
229,00 DKK → Læs mere

Vores testvinder i kategorien “bedste måltidserstatning” er Bodylab Diet Shake, der er en milkshake-agtig måltidserstatning baseret på valleprotein og som har et højt proteinindhold med et lavt sukkerindhold og så selvfølgelig de nødvendige mineraler, vitaminer og aminosyrer som kroppen har brug for.

Bodylab Diet Shake er dog ikke en pulverkur og er derfor ikke beregnet til at erstatte alle måltider i løbet af dagen. Bodylab skriver selv at det er vigtigt at få mindst et rigtigt måltid om dagen, men at man fx kan erstatte morgenmad og frokost med måltidserstatningen.

Vi har valgt Bodylab Diet Shake som testvinder fordi den indeholder mest protein i testen med 46 gram pr. 100 gram og kun 4 gram sukker pr. 100 gram. 

Det gør at den er meget velegnet til dig der vil bevare din muskelmasse mens du taber dig. Egentlige pulverkure som fx NUPO har normalt et ret højt sukkerindhold, hvilket kan være fint nok, men her får du altså et renere produkt, der dermed hjælper dig med at leve en lav-sukker livsstil.

Der er 209 kalorier i hver portion og en portion koster 10kr, hvilket gør det til en af de billigere måltidserstatninger i testen.

Bodylab er desuden et meget troværdigt og populært firma, med en Trustpilot score på 4.8 ud af 5.

På negativsiden tæller at dette produkt hverken fås vegansk eller laktosefrit, men hvis det ikke er et problem for dig, er dette vores klare anbefaling. Pulveret er desuden ikke portions opdelt, hvilket betyder du skal måle op.

Slim Vegan

 • Pris / portion: 19 kr.
 • Kcal / 100 gram: 380  
 • Protein / 100 gram: 46
 • Sukker / 100 gram: 3
 • Kcal / portion: 246
 • Trustpilot: 3.6
Forhandler Totalpris Læs mere
349,00 DKK → Læs mere

Vores testvinder i kategorien “bedste veganske måltidserstatning” er Slim Vegan, som er den veganske version af det populære Slim måltidserstatning, der forhandles af Protein.dk.

Slim Vegan er måltidserstatning og ikke en pulverkur som fx NUPO. Der er meningen at du skal erstatte et til to måltider om dagen, men ikke alle måltider.

Her får du maks værdi for pengene, med masser af protein og kun en lille smule sukker.

Af de dansk forhandlede produkter var dette faktisk den måltidserstatning med næstmindst sukker med kun 3 gram pr. 100 gram. 

Du får desuden hele 46 gram protein pr. 100 gram og det er faktisk mest i testen, ligeså meget som Bodylabs Diet Shake, der er baseret på valleprotein. Det er faktisk lidt af en bedrift, for hvis vi sammenligner med andre veganske måltidserstatninger, så har de langt mindre protein.

Der findes dog udenlandske produkter med mindre sukker, blandt andet HUEL og Star Nutrition, hvor HUEL også er vegansk, men de har så altså væsentligt mindre protein. HUEL har fx kun 30 gram protein pr. 100 gram, men koster det samme.

Af kritik kan vi sige at Protein.dk, der forhandler produktet, ikke har super gode anmeldelser på Trustpilot, hvor det kun bliver til 3.6 ud af 5. Vi har gået de dårligste anmeldelser igennem og her handler det mest om hvad kunderne opfatter som enkelte tilfælde af dårlig kundeservice. Det er svært at sige om dette skyldes reelle problemer eller at Protein.dk ikke forstår at bruge Trustpilot ordentligt til at få kunderne til at ændre deres negative anmeldelser. Der er ingen kritik af produkterne.

Alt i alt føler vi os helt trygge ved at anbefale Slim Vegan som det bedste veganske måltidserstatning.

NUPO

 • Pris / portion: 19 kr.
 • Kcal / 100 gram: 380  
 • Protein / 100 gram: 46
 • Sukker / 100 gram: 3
 • Kcal / portion: 246
 • Trustpilot: 3.6

NUPO er den originale pulverkur og kom på markedet allerede tilbage i 1980erne og den har så holdt ved siden. Det taler for at den virker og det gør den da også.

NUPO kuren er en rigtig pulverkur, hvor den er ment til at erstatte alle måltider. Det er en såkaldt VLCD kur – very low calorie diet – hvor du spiser under 1000 kalorier om dagen. Det giver et hurtigt vægttab på 1,5 – 2 kg om ugen.

Selv om du får meget få kalorier indenbords behøver du ikke være bange for at få mangelsygdomme, for NUPO indeholder alle de vitaminer, mineraler og aminosyrer, som kroppen har brug for. Det er nemlig et lovkrav at pulverkure skal indeholde det.

NUPO er desuden billig, med en pris på kun 7 kroner pr. portion og forhandles hos troværdige forhandlere.

Der er desuden et højt proteinindhold på 39 gram pr. 100 gram, hvilket betyder at du kan bevare din muskelmasse bedre end kure med lavere proteinindhold.

Et minus ved kuren er at den har meget sukker, hele 20 gram pr. 100 gram. Det er nok med vilje at man har kommet så tilpas meget sukker i, så det ikke skal blive for kedeligt kun at drikke shakes hver dag,

Den kostmæssige sammensætning af Nupo er fint veldokumenteret og dækker behovet for næringsstoffer, mineraler og vitaminer.

Andre populære måltidserstatning og pulverkure

Bodylab Diet Shake 12x

Bodylab Diet Shake er en anden populær måltidserstatning, hvor pulveret til shakes er i portionsstørrelser.

Det er dog ikke den eneste forskel for denne måltidserstatning har markant mindre protein og markant mere sukker end vores testvinder Bodylab Diet Shake.

Hvorfor det er sådan ved vi ikke, men det synes vi ikke tæller på plussiden. Derfor er det ikke en testvinder.

Slim

Den originale Slim måltidserstatning, der forhandles af Protein.dk. Her har vi valgt Slim Vegan som vores bedst i test af vegansk måltidserstatninger, mens den almindelige Slim akkurat ikke lige klarer cuttet.

Her får du en måltidserstatning med et rimeligt højt proteinindhold, men også et ret højt sukkerindhold med hele 17 gram sukker pr. 100 gram.

Det synes vi er lidt højt og derfor anbefaler vi hellere Slim Vegan, der kun har 4 gram sukker.

Dog er højt sukkerindhold i sig selv ikke et problem, NUPO har også 20 gram sukker for eksempel, men forskellen er at Slim ikke er beregnet til at erstatte alle måltider som NUPO.

Myprotein Protein Meal Replacement Blend

Myprotein er et engelsk firma, som du måske kender fra proteinpulver. I vores test af veganske proteinpulvere, har vi fx kåret deres Vegan Blend som en af testvinderne.

Her ser vi på deres måltidserstatning, der fås i to versioner, en med et højt sukkerindhold og en med et lavt sukkerindhold. Den med meget sukker er billig og den med lidt sukker er lidt dyr.

Vi synes ikke der er så meget at sige om Myprotein måltidserstatning. Kvalitetsmæssigt er det nok ok, men der findes bedre alternativer så derfor springer vi over.

Huel

Huel er et hypet måltidserstatning produkt der markedsførste sig meget på sociale medier og vist nok også i TV og andre steder.

Det er da også et ret spændende produkt, der udmærker sig ved kun at være vegansk, at være laktosefrit og også med mulighed for at være glutenfrit (Black Edition).

Standard versionen her udmærker sig især ved at have et meget lavt sukkerindhold på kun 1 gram sukker pr. 100 gram. Det er suverænt det lavest i testen.

Black Edition er en vegansk, laktosefri, glutenfri og low carb version, der er beregnet til keto og fitnessfolket og indeholder masser af protein, hele 44 gram pr. 100 gram og kun lidt mere sukker (5 gram pr. 100 gram).

Endelig er der Professional, som er beregnet til folk der skal “drug testes” i forbindelse og altså garanteret fri for ting der kan bonge ud der. Lidt underligt, men hey, åbenbart efterspurgt.

Huel er beregnet til måltidserstatning, at nappe en portion i stedet for morgenmad, snack og frokost for eksempel og kunderne virker til at være meget populær med kunderne, der giver 4.5 ud af 5 stjerner på Trustpilot.

På negativsiden tæller at det er den dyreste i testen med en pris på 19 kroner pr. portion ved køb af den mindste mængde. Det kan vist nok kun bestilles fra deres egen hjemmeside.

Jimmi Joy Plenny

Et populært brand med en hip ung markedsføringsstrategi som tilsyneladende ikke længere kan købes hos danske forhandlere, men måske fra deres hollandske side.

En forhandler annoncerede en shop på Plenny.dk, men efter et år er der stadig ikke sket noget, så vi må nok antage at den er sat på pause i bedste fald.

Hvis du kan få fat på Plenny får du her en vegansk måltidserstatning med et lavt sukkerindhold og et medium proteinindhold. Prismæssigt er vi midt i feltet. Kan vi tillade os at sige det er et “gennemsnitligt” produkt men med super fed branding?

Nutrilett VLCD Shake

Et NUPO alternativ. Nutrilett er en VLCD pulverkur, altså en very low calorie diet, ligesom NUPO og her kan du komme i gang for kun 75 kroner.

For de 75kr får du så 10 portioner, hvilket vel egentlig kun holder til 2-3 dage, men det er så en god test for om det er noget for dig.

Testresultater (TABEL)

NavnPrisVægt i gramPortion størrelse i gramPortioner / pakkePris / portionKcal / 100 gramProtein / 100 gramSukker / 100 gram
Bodylab Diet Shakehttps://www.bodylab.dk/images/products/diet-shake3x-p.png19911005520103804642094.8
Bodylab Diet Shake 12xhttps://www.bodylab.dk/images/products/diet-shake_new-p.png14954045121239029191754.8Glutenfri
Slim pulverhttps://d2rkgghe50l5n6.cloudfront.net/media/catalog/product/cache/9303a6fe5ae71665276a337d2848257b/s/l/slim---par--dk-_1_.jpg349112233341036335171203.6Glutenfri
Slim veganskhttps://d2rkgghe50l5n6.cloudfront.net/media/catalog/product/cache/9303a6fe5ae71665276a337d2848257b/v/e/vegan-mango_2.jpg34910806018193784632463.6Vegansk
Protein Meal Replacement Blendhttps://static.thcdn.com/images/large/webp//productimg/1600/1600/11324199-2954889445905523.jpg45525005149939134272003.7
Meal Replacement Blendhttps://static.thcdn.com/images/large/webp/productimg/1600/1600/11311119-3764620658741227.jpg26510005120144013642053.7
Huel Black Editionhttps://cdn.shopify.com/s/files/1/0009/6967/0703/files/Black-Edition-No-Shadow_1000x.png?v=157685048831515309017194444454004.5Low carbGlutenfriLaktosefriVegansk
Huel Powder v3.0https://cdn.shopify.com/s/files/1/0009/6967/0703/files/Artboard_1000x_1000x_6c07c7e4-b2ee-49b4-86d0-661769ba5ebe_1000x.png?v=1576256274333171010017194443014004.5LaktosefriVegansk
Huel Professional v3.0https://cdn.shopify.com/s/files/1/0009/6967/0703/files/Artboard_1000x_1000x_6c07c7e4-b2ee-49b4-86d0-661769ba5ebe_1000x.png?v=1576256274314171010017184002914004.5LaktosefriVegansk
Plenny Shake Active v3.0https://cdn.shopify.com/s/files/1/0004/9630/4187/products/accessoriesArtboard1_760x.jpg?v=1604936713%2733424009625134002844004.3Vegansk
Plenny Shake v.3.0https://cdn.shopify.com/s/files/1/0004/9630/4187/products/accessoriesArtboard1_760x.jpg?v=1604936713%271189609610124002134004.3Vegansk
Nutrilett VLCD Shakehttps://www.med24.dk/imgsrv/2020-08-04/29409/3/nutrilett-vlcd-chocolate-shake-10-pk.jpg?c=IhGJll75330331083633529120
Star Nutrition Complete Mealhttps://www.bodystore.dk/dw/image/v2/BDJH_PRD/on/demandware.static/-/Sites-hsng-master-catalog/default/dw58f6cdcf/Nya_produktbilder/Star_Nutrition/59886%20_Star-Nutrition_Complete_meal_Chocolate_2202.jpg?sw=655&sh=655&sm=fit&sfrm=png2991200602015361342217
NUPO199960323073673920117Glutenfri

Guide til køb af måltidserstatning

Hvilke typer måltidserstatning findes der?

Måltidserstatning er ikke bare en ting, men flere slags produkter, der går under en fælles betegnelse.

Måltidserstatninger er produkter der har et lavt kalorieindhold, men som giver mæthed og de vigtigste næringsstoffer.

De mest populære typer er:

 • Pulver
 • Shakes
 • Barer
 • Grød

Pulver er stadig det mest populære måltidserstatning, det er nemt og rimelig billigt og hos flere af dem får man dem i smarte portionsposer, hvor du bare skal tilsætte vand og ryste, så er du klar.

Shakes er drikkeklare og her bliver det endnu nemmere end med pulver, for du behøver ikke engang at blande pulveret med vand, men kan bare åbne flasken og drikke.

Barer, altså måltidsbarer, er også en populær type måltidserstatning, der minder om proteinbarer som du nok kender. 

Grød er den sidste populære type måltidserstatning og består typisk i en form for frysetørret havregrød, som bare skal tilsættes varmt vand.

Det vi har haft fokus på i denne guide er pulver, for det er den originale pulverkur og det er den nemmeste at overholde, men du kan prøve dig frem og se hvad du foretrækker.

Hvad er forskellen på måltidserstatning og en pulverkur?

Måltidserstatning, pulverkur, NUPO diæt, kært barn har mange navne, men der er faktisk ret stor forskel på hvad du egentlig køber når du henholdsvis køber en måltidserstatning eller en pulverkur. Lad os se på forskellene:

Pulverkur

En pulverkur er den oprindelige lav-kalorie diæt som blev kendt med NUPO og andre forhandlere som for eksempel Cambridge. 

Her er der tale om en ægte pulverkur, hvor man kun spiser og drikker pulveret – og intet andet. 

Man drikker 5 pulvershakes om dagen og får derved dækket sit behov for mineraler, proteiner, aminosyrer og så videre – men kun meget få kalorier, helt ned til 600-800 kalorier om dagen.

Et så lavt antal daglige kalorier kalder man et Very Low Calorie Diet, altså en meget lav kalorie diæt.

Selv om man får meget få kalorier får man dækket alle de ingredienser som kroppen kræver, det er nemlig et lovkrav – og det betyder at du vil føle dig mindre sulten end hvis du havde spist så lidt kalorier, men med almindelig mad.

Til sammenligning spiser de fleste mennesker 1500-3000 kalorier om dagen, så her får du altså meget få kalorier og taber dig derfor meget hurtigt.

En sådan pulverkur er effektiv, det ved vi fra adskillige studier, og den er særlig effektiv hvis du er svært overvægtig.

Når man spiser så få kalorier begynder kroppen at omdanne fedt til energi, en process der kaldes ketose. I ketose bruger du altså dit eget kropsfedt til energi og særligt til hjernen, som normalt kører på glykose.

Det er effektivt – men hårdt.

Derfor er en pulverkur normalt kun anbefalet til få uger af gangen og helst under vejledning fra en diætist.

Måltidserstatning

Måltidserstatning er lidt noget andet end en pulverkur, selv om man godt kan bruge det i en pulverkur.

Forskellen består i at hvor pulverkure som NUPO og Nutrilett er lavet som meget-lav-kalorie diætter, så er måltidserstatninger det ikke nødvendigvis.

Der er simpelthen flere kalorier pr. anbefalet portion og der er typisk også mere protein og mindre sukker.

Formålet med måltidserstatninger er derfor oftere at udskifte et eller flere måltider om dagen med en måltidserstatning, for på den måde at få et vægttab, men over længere tid og langt mindre krævende.

Fordelen ved at udskifte et måltid med måltidserstatning er at du ved præcis hvor mange kalorier der er i en portion og at du får nok protein og andre vigtige ingredienser som kroppen har brug for.

Der er et ret stort overlap mellem måltidserstatninger og så fitness miljøet, selv om det ikke behøver være sådan.

Man kan nemlig sagtens køre en pulverkur med et måltidserstatning.

De fleste måltidserstatninger er bedre i forhold til ingredienser, hvis du er fysisk aktiv, for de indeholder mere protein og mindre sukker og så er flere af dem også veganske.

Er måltidserstatning sundt?

Kan det virkelig være sundt at leve af pulver og pulvergrød? 

Svaret er både og. 

Det er nemlig et lovkrav at alle pulverkure og måltidserstatninger skal indeholde alle nødvendige næringsstoffer som kroppen skal bruge. Her tænker vi især på vitaminer, mineraler og aminosyrer, hvoraf nogle af dem kun kan fås udefra.

Så du får ikke mangelsygdomme af at spise en måltidserstatning eller pulverkur, men det betyder ikke nødvendigvis at det er sundt at være på pulverkur.

Men på den anden side kan pulverkur faktisk være sundt fordi du er i kalorieunderskud og det er der solid videnskab der tyder på er sundt.

Forvirret?

Tænk på det sådan her: Sundhed er et svært begreb at sætte ned på formel. Det er sundt at spise en varieret kost, men det er også sundt at tabe sig. Så på den måde er pulverkur sundt. Samtidig er det sundt at bevæge sig og få nok motion og det er svært på en pulverkur fordi du ikke får ret mange kalorier. På den måde er en pulverkur usund.

Så der er ikke noget klart svar på om en pulverkur er sund. Den er sund hvis den betyder du taber dig, men den er usund, hvis du ikke arbejder på at få nogle bedre og sundere vaner: mere motion og bedre spisevaner i hverdagen.

Fordele og ulemper ved måltidserstatning og pulverkure

Hvilke fordele og ulemper er der ved at kaste sig ud i en pulverkur? 

Måske tænker du at det da umuligt kan friste at leve af pulver og måltidserstatning i ugevis, men der er jo en mening med galskaben, nemlig at tabe sig 1 kg eller mere om ugen, hver uge man er på kuren.

Pulverkure er effektive, det har videnskaben bevist.

De er også meget nemme at administrere. Det kræver kun viljestyrken at holde sig til kuren. Du skal ikke tælle kalorier eller veje din mad eller overholde en masse regler. 

Der er selvfølgelig dog også nogen ulemper med en kur som denne.

Den største ulempe er indlysende nok at det er en meget kedelig kur. Der er ikke meget kulinarisk over at drikke en shake eller spise en måltidsbar.

Og det kan modsat også være svært at komme igang med at spise almindeligt igen efter kuren.

Du lærer heller ikke at spise sundere på en pulverkur. Så risikoen for at tage det hele på igen er jo stor, hvis ikke du er motiveret til at lære om sund mad og madlavning.

Men som med alle andre slankekure kræver en pulverkur disciplin. Fordelen er at du ved den virker og at den er simpel. Ulempen er at den måske er så simpel at du ikke kan blive på den.

Hvad siger videnskaben om måltidserstatning?

Pulverkure er en af de få slankekure der har en rimelig solid videnskabelig basis. Der er flere studier, også danske der har vist en gavnlig effekt af pulverkure og måltidserstatning.

“…I en dansk undersøgelse fra 2011 satte biostatistiker Robin Christensen ved Parker Instituttet i København 192 fede mennesker på en fire måneder lang pulverkur, den såkaldte Cambridge Vægtplan.

I de første to måneder indeholdt en dagsration af pulveret blot 500 kcal om dagen, og det førte til et gennemsnitligt vægttab på 12 kilo. Derefter blev det daglige kalorieindhold i pulveret sat op til 1200 kcal, hvilket fik forsøgspersonerne til at smide yderligere to kilo i de sidste to måneder.

Resultatet var altså et gennemsnitligt vægttab på 14 kilo. Men endnu mere imponerende er det, at hele 91 procent gennemførte den fire måneder lange slankekur…”

Kilde: Videnskab.dk

FAQ

Vi mener at NUPO, Bodylab Diet Shake og Slim Vegan er de bedste måltidserstatninger.

Måltidserstatning kan være sundt som en effektiv del af et vægttab, men på længere sigt er det bedre at spise almindelig sund og varieret kost.

Forfatter

 • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general