Slow Juicer og Saftpresser Test – bedste til juice i 2023

Det har aldrig været nemmere at lave lækre og sunde juicer derhjemme, men hvilken juicer skal du vælge?

Vi har fundet de bedste juicere i test hos forbrugermagasiner som TÆNK, Which og Choice.

Vi mener at de bedste juicere er:

  • Witt by Kuving 
  • Tefal Infiny Press 
  • Braun MultiQuick 5

Se hvorfor lige nedenunder.

ANNONCE
Philips Avance Collection Juicer
Bedst til prisen
1.499,00 kr.
Witt by Kuving Slow Juicer C9600
Bedste slow juicer
Braun MultiQuick 5
Bedst af de billige

Det skal du vide om at købe juicer

Det vigtigste når du køber juicer er at vælge den rigtige type, enten juicer med centrifuge eller en slow juicer.

Juicere med centrifuge, også kaldet saftpressere, er de mest populære juicere på markedet. De er hurtige og nemme at bruge og rengøre. De er dog ikke så effektive som slow juicere til at udvinde juice fra frugt og grøntsager, og de har også en tendens til at være mere støjende.

Slow juicere er langsommere end centrifugale juicere, men de udvinder mere juice fra frugt og grøntsager, og de bevarer også flere næringsstoffer. Slow juicere er mere støjsvage end saftpressere, og de er også nemmere at rengøre.

  • Hvis du kun vil bruge juiceren en gang imellem, så ville en centrifugal juicer være den bedste mulighed, da den er billigere. 
  • Hvis du vil bruge juiceren ofte, så vil slow juicer være et bedre valg, da den er nemmere at rengøre og får mere juice ud af din frugt og grøntsager.

Hvilken type frugt og grøntsager vil du juice?

Nogle juicere er bedre til at juice visse typer frugt og grøntsager end andre juicere. For eksempel er juicere med centrifuge ikke så gode til at presse bladgrønt, som slowjuicere er.

Bedste slow juicer

Hvis du leder efter en juicer, der vil give dig mest værdi for pengene, bør du helt sikkert overveje en slow juicer. Denne type juicer kaldes også nogle gange koldpress juicere, og de virker ved langsomt at kværne frugter og grøntsager for at udvinde den maksimale mængde juice.

Slow juicere er normalt dyrere end juicere med centrifuge, men de er bestemt investeringen værd, hvis du er seriøs omkring juicer. 

Witt by Kuving Slow Juicer C9600

Forhandler Totalpris Læs mere

Witt fra Kuving Slow Juicer er vores “bedst i test” af slow juicere. Den er en smule dyrere end nogle af de andre slow juicere på markedet, men den er investeringen værd – i hvert fald hvis du spørger eksperter og testere fra Berlingske og Which.co.uk. 

Witt fra Kuving Slow Juicer er lavet af materialer af høj kvalitet, den er støjsvag, og den er meget effektiv.

Populær i test og hos eksperten

Witt by Kuving har vundet bedst i test i flere danske og udenlandske tests, der fremhæver den som en af de bedste slow juicere på markedet.

I Berlingskes test af slow juicere får den ⅚ stjerner og er derfor testvinder. Her har man testet den ældre version C9600 modellen, hvor testpanelet og den kendte journalist Sarah Skarum konkluderer:

“..Det er megalækkert, at påfyldningsrøret er transparent, så man kan følge med i, hvor langt den er i processen. Det er rart, at den kan tage hele frugter, og at det går hurtigere end ved de andre..”

De konkluderer at den eneste grund til at maskinen ikke får 6 stjerner er at den kunne være lettere at rengøre.

På Highonlife.dk en juiceblog der drives af Mads Bo, også kendt som “Juicemanden”, Witt by Kuving også, især til dig der laver juicer af forskellige slags frugt og grønt:

“...​​Presser du både frugter, grøntsager og bladgrønt, vil jeg vurdere, at Witt by Kuvings C9600 er en af de bedste slowjuicere på markedet, da det er en rigtig fin allround slowjuicer, som både kan presse frugt og grønt..”

Den australske forbrugerorganisation Choice, der svarer til vores TÆNK, er også begejstret for Kuvings, hvor 3 ud af de 5 bedste slowjuicere er fra Kuvings. Det er dog nogle andre modeller: Kuvings B8000, Kuvings C7000 og Kuvings E8000.

Smeg Retro Style Slow Juicer

Forhandler Totalpris Læs mere

Smeg Retro Style Slow Juicer er en fantastisk lækker maskine, hvis du leder efter en juicer, der har et vintage-look. 

Den er lavet af rustfrit stål, og den kommer med en stor pulpbeholder og så er den ratet som den bedste slowjuicer i test Which, der er det engelske svar på TÆNK.

Her får den en masse rosende ord med på vejen fra testpanelet, som dog bemærker at den er dyr:

“...This stylish masticating juicer looks fantastic, and makes good juice. It's one of the best slow (masticating) juicers we've tested, but it will cost you an arm and a leg. Niggles such as the small feed chute and slow juicing time hold it back, too…”

Med en pris på over 3000kr er den da helt sikkert også i den dyre ende, dobbelt så dyr som Tefal modellen ovenover, men ikke dyrere end KitchenAid og Witt by Kuvings.

Tefal Infiny Press Revolution

Tefal Infiny Press Revolution slowjuicer er en god mulighed for dig der leder efter en prisbillig slow juicer. Den er ikke så dyr som nogle af de andre juicere på markedet, med en pris på omkring 1500kr, er den ikke meget dyrere end en almindelig saftpresser.

Det er en lille kompakt slow juicer med et minimalistisk funktionelt design.

På trods af prisen har den stadig alle de funktioner, du ville forvente af en slow juicer af høj kvalitet. TÆNK er glade for juicen som de skriver er “god og klar” og at maskinen er støjsvag og hurtig.

Testvinder hos TÆNK og Råd&Rön

Tefal Infinity Press er testvinder hos TÆNK og også det svenske forbrugermagasin Råd&Rön. Det er muligt at testen er lavet i samarbejde med vores svenske venner og det derfor reelt er en test.

Uanset, så får Tefal altså mange rosende ord med på vejen fra TÆNK.

“..Det er megalækkert, at påfyldningsrøret er transparent, så man kan følge med i, hvor langt den er i processen. Det er rart, at den kan tage hele frugter, og at det går hurtigere end ved de andre..”

TÆNK bemærker også at prisen her er ret lav, med en lavest pris ved testen på kun lidt over 1300kr, hvilket er markant billigere end mange af de andre modeller og her er vi faktisk nede i et prisleje, hvor man normalt finder saftpressere.

Den får topkarakterer på det meste, juice, rengøring, støj, men trækker lidt ned på brugervenligheden, hvor TÆNK dog ikke uddyber præcis hvor brugervenligheden mangler.

KitchenAid Artisan

Er du til KitchenAid og deres æstetiske og effektive køkkenmaskiner, vil du blive glad for at opdage at de også har en slowjuicer, der klarer sig godt i test.

Denne slowjuicer kommer nemlig ind som Top 3 blandt slowjuicere i TÆNKs test.

Her får den 72/100 point, hvilket er højt. Den får især gode karakterer på energiforbrug og rengøring, men også for dens juice. Brugervenligheden trækker dog ned.

Denne maskine har et bredt indføringsrør der gør at du kan komme store stykker frugt og grønt i maskinen.

Hvis du allerede har en KitchenAid køkkenmaskine kan du få en slowjuicer som tilbehør også, men denne model er “all in one”.

Bedste saftpresser

Juicere med centrifuge, også kaldet saftpressere, er billigere end slow juicere, men de er ikke helt lige gode til at få juice ud af frugten og grøntsagerne og eksperterne hævder at du får færre næringsstoffer med.

Hvis du leder efter en billig juicer, der stadig producerer god og rigelig juice, er en saftpresser en god mulighed.

Philips Avance Collection Juicer

Forhandler Totalpris Læs mere

Vores bedst i test saftpresser er Philips Avance Collection juicer, hvor du her får en saftpresser der har vundet bedst i test en perlerække af tests, fra blandt andet TÆNK, Which, Råd&Rön og den norske avis Dagbladet.

Det er en kraftfuld juicer med centrifuge der laver store mængder juice – hurtigt. Det er med andre ord maskinen til dig med børn der er utålmodige!

Testvinder hos TÆNK, Råd&Rön, Dagbladet og Which

Philips juiceren har vundet bedst i test i en række troværdige tests, hvorfor vi da også føler os meget trygge ved at anbefale den til dig. Så mange tests kan ikke tage fejl.

Vores eget forbrugermagasin TÆNK skriver dette om juiceren:

“...Kraftig og effektiv. Philips HR1871 laver en god juice på rekordtid. Den har en kraftig motor og støjer da også mere end maskinen fra Braun. Den er nem at rengøre på trods af, at delene ikke kan komme i opvaskemaskinen…”

Her er maskinen simpelthen den bedste i testen, der både inkluderer slow juicere og juicere med centrifuge som denne.

Det engelske forbrugermagasin Which giver juiceren deres “Best Buy” mærkat og skriver følgende:

“..Excellent and easy to clean. This Philips Avance Juicer is a good all-rounder, earning a Best Buy from us…”

De bemærker at den især er god til grøntsagsjuice og er nem at rengøre.

I den norske avis Dagbladet’s test får juiceren 6/6 stjerner og er testvinder. Testen er dog tilbage fra 2015, så ikke ligefrem helt up to date.

“..Kjempegodt!..”

Nutribullet

Forhandler Totalpris Læs mere
799,00 DKK → Læs mere

Nutribullet er en populær juicer, der har fået en masse hype i udlandet, hvor den er populær med bloggere og influencere. Det er også en juicer med centrifuge der klarer sig godt i test. 

Her har den blandt andet vundet “Best Buy” hos det britiske Which der svarer til TÆNK og “Recommended” fra Choice, der er det samme, bare fra Australien.

Which.co.uk skriver:

“...This NutriBullet juicer is a good all-rounder that makes a lot of juice quickly, whether you’re using fruits or vegetables. It's a Best Buy…”

Which er imponerede med hvor meget juice den laver og hvor hurtigt det går. De har egentlig ikke noget negativt at udsætte på den, ud over at den larmer en del, men det gør de alle sammen, skriver de.

Braun MultiQuick 5 J500

Forhandler Totalpris Læs mere
1.014,00 DKK → Læs mere

Braun MultiQuick 5 er en populær juicer der har vundet Bedst i Test hos TÆNK. Her får den hele 84/100 point, hvilket er højt i forhold til resten af feltet.

Med en pris på omkring 800kr er det også en billig en af slagsen. Derfor kårer vi den gerne som vores “mest værdi for pengene”.

TÆNK giver den denne beskrivelse med på vejen:

“..Støjsvag og billig. Braun 5 J500 er lige så støjsvag som flere af slowjuicerne, og den mindst larmende af centrifugaljuicerne. Samtidig er den både hurtig og effektiv til at lave en god juice, og den er nem at rengøre. Vi har fundet den til knap 800 kr., hvilket er i den billige ende…”
Sådan har vi udvalgt juicere

Vi har udvalgt juicere i testen på baggrund af tests i forbrugermagasiner som TÆNK og tilsvarende udenlandske forbrugerorganisation.

Vi har også set andre tests fra aviser og bloggere.

FAQ

En slow juicer er en type juicer, der bruger en langsom hastighed til at udvinde juice fra frugt og grøntsager. Slow juicere er kendt for at få mest mulig juice og næringsstoffer ud af frugt og grøntsagerne.

Der er ikke én juicer, der er den bedste juicer. Vi anbefaler dog Witt by Kuving Slow juicer som den bedste slow juicer på markedet.

Du kan putte enhver frugt eller grøntsag i en juicer, men nogle juicere er bedre til visse frugter og grøntsager end andre. 

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general