Øg ryggens velvære med et hjemmebygget hæve- sænkebord

annonceindhold

Adjustable Height Office Desk. Working While Standing

Et hæve- sænkebord har tiltaget i popularitet ikke alene på arbejdspladsen men også i hjemmekontoret. Denne tendens er selvsagt tiltaget i kraft af nedlukninger som følge af corona. Og populariteten er bestemt ikke uden grund. Ikke alene er hæve- sænkeborde sunde for ryggen og velværen, men forskning har faktisk også påvist, at hæve- sænkeborde medfører en mere produktiv arbejdsdag.

Det sagt er hæve- sænkeborde ikke billige. Man kan hurtigt ende med at betale på den dyre side af 5.000 kroner, hvis man køber et færdigbygget hæve- sænkebord. Men hvis man er villig til selv at lægge lidt tid i projektet, kan man bygge sit eget hæve- sænkebord, som man kan tilpasse præcis efter egne behov. I denne artikel vejleder vi dig til alle trinnene, hvor du samtidig vil finde råd til processen.

4 trin: Sådan bygger du dit eget hæve- sænkebord

Det kræver naturligvis lidt tid og arbejde at bygge sit eget hæve- sænkebord til hjemmekontoret, men når først arbejdet er færdigt, får man et tilfredsstillende resultat, som man kan være stolt af. En væsentlig fordel ved at bygge sit eget hæve- sænkebord – sammenliget med at købe et færdigbygget hæve- sænkebord – er, at man kan tilpasse bordet til egen smag og behov. Konkret kan man vælge præcis den farve for bordpladen, som man ønsker, ligesom man selv kan vælge størrelse af bordpladen samt eventuelle udskæringer. Det er særligt en fordel, hvis man har et hjemmekontor af en særlig størrelse som ikke passer til de typiske konventionelle hæve- sænkeborde som man kan købe i detailforretninger eller online.

Hvis du ønsker at finde et færdigbygget hæve- sænkebord eller andre råd til selv at bygge bordet, anbefaler vi, at du læser denne artikel om de bedste hæve- sænkeborde.

For at bygge dit eget hæve- sænkebord skal du bruge følgende:

  • Bordplade
  • Hæve- sænkestel
  • Grundrens
  • Sandpapir
  • Slibeklods
  • Grunder
  • Maling

1. Find hæve- sænkestellet

Det første trin er at finde et velegnet hæve- sænkestel til opgaven, hvor du faktisk har mange muligheder. Hæve- sænkestellet behøver nemlig ikke at have en perfekt bredde til bordpladen, da mange hæve- sænkestel kan udvides i bredde og således tilpasse bredden på bordpladen. Når du vælger et hæve- sænkestel bør du derfor sikre dig, at stellet kan tilpasses i bredden, ligesom vi anbefaler at undgå stel med manuel håndsving, da det for mange vil være besværligt at tilpasse højden på bordet. Du kan finde de fleste hæve- sænkestel online eller i detailforretningen.

2. Køb bordplade

Ligesom stellet har man faktisk mange muligheder til valg af bordplade, og det kan faktisk ofte betale sig at købe en bordplade som er beregnet til køkkenet snarere end bordplade til kontoret. Det skyldes, at bordpladen derved er nemmere at tilpasse i forhold til maling mv. Husk desuden at finde en bordplade i massivt træ, da det derved er nemmere at slibe bordpladen (dvs. undgå bordplader med krydsfinér).

3. Tilpasning af bordpladen

Når du har købt bordpladen, skal du tilpasse bordpladen efter din smag for så vidt angår udseende. Her vælger mange at slibe, grunde og male bordpladen. Der findes en lang række guides online til dette trin. Hvis du er tilfreds med bordpladens udseende, behøver du i sagens natur ikke at udføre dette og kan i stedet springe dette trin over.

4. Tilslut stel til bordpladen

Slutteligt skal du montere hæve- sænkestellet til bordpladen. Ved købet af hæve- sænkestellet vil der typisk medfølge en vejledning til, hvordan stellet monteres til bordpladen. Husk at udvide bredden på hæve- sænkestellet, så det passer til bordpladen, men efterlad gerne 3-4 cm på hver side.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general