Sådan kommer du i gang med at løbe hvis du er begynder

Annonce

Kom i dit livs bedste form ved løb! Løbetræning er en effektiv måde at øge din kondition på. Det er også en god måde at få et klart hoved, minimere stress og forbedre dit humør. Men hvis du er nybegynder, kan det være svært at komme i gang med at løbe. Nogle kan godt mangle motivationen til at komme afsted. Men når du først er kommet ind i en rutine, så vil du bare elske at komme ud og løbe. Her er nogle løbetips til, hvordan du kommer i gang med at løbe, hvis du er nybegynder.

Sæt realistiske mål

Det er vigtigt at sætte sig realistiske mål, når man lige er begyndt. Hvis du ikke er vant til at løbe, skal du ikke forsøge at løbe 8 km på din første dag. Start med noget mere overskueligt, f.eks. en joggingtur på 10-15 minutter. Forøg derefter gradvist din kilometerstand og tid, efterhånden som du bliver mere fortrolig med at løbe. Sæt nogle kortsigtede mål, der kan hjælpe dig med at holde dig motiveret. Det kan f.eks. være at kunne løbe 5 kilometer på under 40 minutter. Det kan virke enormt motiverende at nå sine mål og se hvor gode resultater, man kan gøre sig.

Find en løbepartner

En god måde at forblive motiveret på er at finde en løbepartner. At have en at løbe sammen med kan gøre oplevelsen sjovere og knapt så ensomt. Det kan også være nyttigt at have nogen til at holde dig i ørene og presse dig til at nå dine mål. Hvis du ikke har nogen venner, der kan lide at løbe, er der masser af løbegrupper og klubber, som du kan melde dig ind i. Det er også en god måde at møde nye mennesker på. Så kan I sammen motivere hinanden til at komme afsted. Nogle gange har man bare brug for et ekstra skub for at komme afsted. Det kan en løbepartner hjælpe dig med.

Lav en god musikplayliste

En anden måde at forblive motiveret på er at lave en god musikspilleliste. At lytte til musik, mens du løber, kan hjælpe dig med at holde et godt tempo og distrahere dig fra eventuelle smerter og ømhed. Vælg sange, der er hurtige og har et godt beat. Du kan vælge nogle af dine yndlingssange eller sange, der gør dig glad og godt gearet op. Med en god playliste vil det føles sjovere at løbe og mindre som en pligt at løbe. Du vil blive overrasket over, hvor meget musik kan hjælpe dig, når du løber

Invester i noget komfortabelt udstyr

En af de vigtigste ting for nybegyndere er at investere i noget komfortabelt udstyr. Det betyder ikke, at du behøver at bruge en masse penge på de nyeste og bedste løbesko. Men du bør sikre dig, at du har et par gode løbesko, der sidder godt og støtter dine fødder. Du bør måske også investere i noget behageligt løbetøj. Der er ikke noget værre end at komme afsted i for lavtaljet bukser eller føle sig utilpas, når du prøver at løbe. Det kan virkelig ødelægge din motivation. Så sørg for, du har noget komfortabelt tøj af god kvalitet, som du virkelig nyder at have på. Det vil gøre en stor forskel for din løbeoplevelse!

Køb et pulsur

Hvis du vil tage din løbetræning til det næste niveau, bør du måske investere i et pulsur. Det kan hjælpe dig med at holde styr på din kondition og sikre, at du presser dig selv til dine grænser. Det er en fantastisk måde at se, hvor godt du klarer dig, og om du skal sætte tempoet op eller sænke det. Pulsuret kan kobles direkte til din mobil. Så kan du holde et godt oversigt over dine løbeture og se om du forbereder dig.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general