Sådan får du mere overskud i hverdagen

Vi ved alle hvor drænende hverdagen kan være, især når vores energiniveau falder og motivationen svinder. Men der er mange enkle, men effektive måder at få mere ud af hverdagen på og få mest muligt ud af din tid – også selvom du er lav på energi. I denne artikel får du praktiske råd til at forbedre dit mentale velbefindende og til at lade dig inspirere af andre, så du kan være mere produktiv og overkomme ugidelige perioder i din hverdag.

De basale ting har stor indflydelse på dit overskud

Til at begynde med er det vigtigt at fokusere på det grundlæggende – nemlig at spise godt, sove nok og få regelmæssig motion. En god måde at forblive motiveret på er at sætte små mål for dig selv hver dag, uanset om det er at lave et bestemt antal armbøjninger eller planlægge et sundt måltid. Motion er rigtig vigtigt for at “systemet” fungerer optimalt, og selvom du i virkeligheden bruger energi på at træne, så giver det dig faktisk og meget energi tilbage på lang sigt. Derudover så prøv at holde regelmæssige pauser fra arbejde eller studier – selv om det kun er fem minutter – og sluk for telefoner og computere. Når du holder en pause, kan du slappe af, lade op og komme tilbage frisk og klar til at tage fat på det, der venter forude. Søvnen er også noget du ikke må nedprioritere. Den er altafgørende for dit energi-niveau og din generelle sundhed, og en god seng kan hjælpe dig med kvaliteten af din søvn. Klik her for at finde en kontinentalseng

Det er også vigtigt at holde fri

Selvom man tit og ofte blot skal trække sig selv op og få tingene gjort, så er det også en god egenskab at genkende når man virkelig har brug for en pause. Det er helt i orden at tage fri fra arbejde, skole eller studier og bare slappe af. Nogle gange har du brug for et pusterum for at få din energi tilbage. Du kan tage aktiviteter op, der får dig til at føle dig godt tilpas – som at læse, lytte til musik eller spille et spil med familie eller venner – i stedet for at bruge tiden på opgaver, der ikke gør fylde dig med glæde. 

Endelig skal du tage dig tid til at reflektere

Når dagen (eller ugen) er omme, er det vigtigt at tage sig tid til at holde en pause og reflektere over, hvordan du har brugt din tid. Anerkend dig selv for det, du har gjort, og fokuser på det, der gav dig energi i dag, så du kan gøre mere af det i fremtiden. 

Følger du ovenstående tips så er der ingen tvivl om, at du vil opleve mere overskud i hverdagen – men husk på, at det tager tid før man virkelig begynder at mærke noget, så sørg for at reflekter over din indsats og resultatet heraf med uger i mellem.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general