Derfor bør du træne op til skiferien

Artiklen indeholder sponsoreret indhold.

Der er flere årsager til, at du skal træne, inden du tager på skiferie. Der er nemlig flere elementer af din skiferie, der bliver bedre, hvis du er i form. Hvis du ikke føler, at du er i god form, anbefales det, at du gør noget ved det, inden du rejser.

Hvis der ikke er lang tid til afrejse, kan det naturligvis være svært, men du bør gøre en indsats for det. Som angivet herover, er der flere årsager til, at det forbedrer din ferie. Ønsker du at blive klogere på dette, skal du læse med herunder.

Træning giver dig bedre udholdenhed

Der er – som sagt – flere årsager til, at du bør træne, inden du tager på skiferie. Primært handler det dog om, at det giver dig en bedre udholdenhed. Hvis du har en god udholdenhed, vil du få mere ud af ferie, da du kan stå på ski i længere tid.

Samtidig medfører det også, at man bliver stærkere, så man kan stå bedre på ski. Du bør derfor ikke betvivle, at du får mere ud af din skiferie. Netop derfor anbefales det, at man ikke tøver med at træne op, inden man skal afsted.

Undgå at blive øm

Hvis kroppen ikke er vant til at motionere og være aktiv, kan det føre til ømhed. Da du næppe har lyst til at bruge halvdelen af skiferien i sengen, er det en fordel at være i form. Er du i god form, er der nemlig mindre risiko for, at du bliver for øm.

Desværre er der mange, der undervurderer, hvor øm man bliver i kroppen, når man står på ski. Mange har en tendens til at tro, at det ikke er hårdt, men det er bestemt ikke tilfældet. Vil du være sikker på, at du kan stå på ski hele ferien, er du nødt til at være i form.

Kroppen bliver stærkere og mere stabil

Er du i god form, vil det også medføre, at kroppen bliver stærkere og mere stabil. Det har den markante fordel, at du har lettere ved at forhindre fald. Samtidig mindsker det naturligvis også risikoen for skader.

Inden du begynder at investere i ski, skibriller og andet til turen, bør du derfor overveje, om du er tilstrækkelig form. Er det ikke tilfældet, er det en god idé at starte ud hurtigst muligt. Jo bedre form, du er i, når du tager hul på skiferien, desto mere glæde vil du få ud af den.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general