Ar efter sportsoperation? Få dem lysnet med en IPL-behandling

Artiklen indeholder sponsoreret indhold

Rigtig mange sportsudøver får skader, og nogle er værre end andre. Er man uheldig og ender i en sportsoperation vil det som regel medføre et ar. Som sportsudøver er man typisk med optaget med at komme tilbage på banen igen, og derfor betyder et ar ikke ret meget. Men det kan ændre sig senere i livet, og så er der heldigvis muligheder for at mindske synligheden af aret.

Grundene bag, at vi har ar, kan være mange og uanset baggrunden, så ønsker vi dem sommetider gemt langt væk. Dog er det ikke så ligetil – og dog, for med IPL-behandling er det faktisk muligt at lysne dine ar, så de synes mindre og knap så tydeligere. Læs med, når vi deler mere om, hvad en IPL-behandling er. 

Hvad er en IPL behandling?

IPL står for Intense Pulsed Light og er en teknologi, der via lys energibølger hjælper med at gøre huden mere ensartet ved at ujævne farver i huden, som er opstået fra f.eks. pigment eller ar. Når lysbølgen rammer det farvede element på f.eks. et ar, så bliver den energi til varme, som efterfølgende destruerer det farvede element og dermed gør huden mere ensartet.

Det skal du huske, inden du får en IPL-behandling

Inden du møder op til en IPL-behandling, er det vigtigt, at din hud har sin naturlige farve. Du må altså ikke møde op til behandling med en solbrun hud enten fra ferie eller solarie eller selvbruner. Dette skyldes, at det ellers kan have en effekt på behandlingen, og der kan opstå pigmentforandringer.

Kan behandlingen bruges til andet en ar?

IPL behandlingen kan bruges til mere end blot ar. IPL ses også brugt til f.eks. reducering af karsprængninger. Her er det de finere karsprængninger, som vi oftest får i ansigtet omkring næse og kinder, der bliver brugt IPL-behandling til. Udover det kan IPL-behandling også bruges til uønsket hårvækst på kroppen og dermed give dig en permanent hårfjerning. 

Hvordan foregår behandlingen? 

Inden behandlingen skal du til en gratis og uforpligtende konsultation. Her vil der blive talt om dine ønsker og lagt en behandlingsplan, der passer til netop dine ønsker. Efterfølgende er der en betænkningstid på 48 timer, før selve behandlingen kan foretages. Er det en IPL-behandling mod ar, så vil det oftest ikke tage mere end 15 minutter – alt efter størrelsen på arret selvfølgelig. Selve behandlingen er ikke smertefri, da lysbølgen vil føles som en stærk prikkende varme under behandlingen, og efterfølgende vil det kunne mærkes som en brændende fornemmelse. Vil du være dette på forkant, kan du tage 1g paracetamol.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general