Stepmaskine Test – Bedste stepmaskiner til hjemmebrug

Få flotte lår og balder på rekordtid! Stepmaskinen er super effektiv træning til lår, lægge og balder og bruger du den rigtig, er den også super til kondition og vægttab.

Har du ikke så meget plads derhjemme, er en ministepper et oplagt valg. Den kan alle få plads til. Gem den væk under en seng eller i et skab.

Vil du have en seriøs træning kan du købe en rigtig stepmaskine, den er billigere og fylder mindre end en crosstrainer.

I denne guide har vi set på hvilke muligheder der er på markedet. Vi har fundet en række stepmaskiner til alle budgetter og behov. Ministeppere, stepmaskiner med håndtag og elastikker og så et par luksus modeller til dig der vil have det bedste.

Brug indholdsfortegnelsen nedenunder til at hoppe i artiklen.

Ministepper

Apuls cPro9 ministepper med elastikker

Forhandler Totalpris Læs mere
799,00 DKK → Læs mere

cPro9 Ministepper har alt hvad du skal bruge for at få en god træning derhjemme. Ministepperen leveres med elastikker, der giver du mulighed for at træne overkrop, samtidig med du toner balder, lår og lægge.

cPro9 har en maks personvægt på hele 130kg og er bygget meget solidt.

Displayet viser antal skridt, tid samt antal forbrændte kalorier.

Sidestepper

Abilica CoreStep

Forhandler Totalpris Læs mere

Abilica CoreStep er en ministepper med cirkulære, sidelæns bevægelser. Denne anderledes bevægelse betyder at, du modsat en klassisk ministepper, får trænet din mave og ryg. 

CoreStep har display der viser antal trin, tid og kalorier.

Stepmaskine med håndtag

Apuls cPro9 Premium Twist

Forhandler Totalpris Læs mere
799,00 DKK → Læs mere

Billig og smart stepmaskine fra Apuls, der fungerer som både ministepper og stepmaskine med håndtag. Stepmaskinen har en maks brugervægt på 100kg og er stabil og nem at bruge.

cPro9 har hydraulisk modstand og kun 1 modstandsniveau.

Displayet viser antal trin og træningstid. Fodpedalerne på denne model er bredere end normalt, hvilket gør den lettere og mere behagelig at bruge.

Toorx Stepper Force

Toorx er en stabil og sold stepmaskine med hydraulisk modstand og et godt display der viser tid, antal step, total antal step, puls, kalorier samt scan.

Stepmaskinen har en maksimal brugervægt på 120kg og passer altså til de fleste uanset vægt.

Toorx har 12 manuelle modstandsniveauer.

Abilica Stepcross

Abilica Stepcross er en kombinerent stepmaskine og crosstrainer til en rigtig god pris. Her får du en varieret træning af underkroppen, læg, baller og lår.

Stepcross har et tungt svinghjul på hele 13kg med mulighed for nemt at ændre modstand blandt 8 modstandsniveauer.

Stepmaskinen har en maks personvægt på 110kg.

Sole SC2000

Forhandler Totalpris Læs mere

Når kun det bedste er godt nok. Sole er et af de førende fitness brands til private, med luksus fitnessmaskiner til hjemmebrug.

Har du først prøvet en Sole maskine, så er du solgt. Her har vi fundet SC2000 modellen, en stepmaskine med 20 modstandsniveauer, 10 træningsprogrammer og mulighed for at træne både overkrop og underkrop.

Displayet har masser af funktioner, med mulighed for at indstille modstanden elektronisk.

Guide til køb af stepmaskine

Stepmaskinen træner baller, lår og lægge og bruger du den rigtig, og længe nok, så giver den også en glimrende kalorieforbrænding. Der er dog stor forskel på de forskellige stepmaskiner. En ministepper er ikke det samme som en stepmaskine. I dette afsnit får du et par tips til at købe den rigtige maskine til dine behov og dit budget.

Stepmaskine, ministepper eller sidestepper

En stepmaskine er ikke bare en stepmaskine. Der findes adskillige varianter med hver deres fordele.

Stepmaskine

Den klassiske stepmaskine som du kender den fra fitness centeret. Fås med eller uden bevægelige håndtag til træning af overkroppen.

Denne type stepmaskine har det længste tråd og simulerer bedst trappetræning. Dermed giver det også et større udbytte i træning af lår og baller.

Stepmaskinen fylder en del, men da den mest fylder i højden, tager den ikke lige meget plads som fx en crosstrainer.

Ministepper

Den lille, smarte ministepper fylder ingenting og kan bruges hvor som helst, når som helst. Hav den klar under sofaen og brug den når du ser tv eller tag den med på kontoret. Ministepperen koster kun et par hundrede kroner og giver masser af værdi for pengene.

Ulempen ved ministepperen kan især være ensformighed. Det kan hurtigt blive kedeligt at lave den samme begrænsede bevægelse op og ned, igen og igen, i en time eller mere.

Det kan du tildels gøre noget ved. Du kan nemlig få ministeppere med elastikker, hvor du også kan træne overkroppen.

Side stepper

En sidestepper er en ministepper, eller stepmaskine, hvor man træder sidelæns i stedet for lige op og ned. Det rekruterer flere muskelgrupper end en almindelig ministepper. Særligt får du trænet dine “core muskler” mere, altså mave og ryg.

Størrelse

En af de store fordele ved stepmaskinen er at den ikke fylder ret meget. Den er derfor oplagt til den lille lejlighed eller andre steder du ikke har så meget plads.

  • En ministepper er en lille stepmaskine, der kun har pedaler og ikke nogen håndtag. Den vejer typisk kun et par kilo eller max 10kg.
  • En stepmaskine har en mere solid opbygning med håndtag og et stel. Den fylder typisk en del mindre end en motionscykel, men tager altså noget plads.

Sammenlignet med en crosstrainer, der træner samme muskler, er en stepmaskine markant mindre og den kan derfor være et godt alternativ til dig med lidt plads.

Modstand

Valget af modstand til din stepmaskine har flere vigtige konsekvenser, blandt andet hvor længe du kan bruge maskinen uden en pause og hvor mange modstandsniveauer du kan indstille.

Hydraulisk modstand

De billigste ministeppere og stepmaskiner bruger hydraulisk modstand, der er en væske i rør. Hydraulik er billigt, men har et par ulemper. Væsken bliver nemlig varm efter længere tids brug (mere end 30 minutter) og så kan den i værste tilfælde lække. Det betyder altså at du må tage en pause for at lade hydraulikken køle ned. Ikke særlig praktisk hvis du gerne vil træne 1 time eller mere.

Magnetisk modstand

De fleste stepmaskiner bruger magnetisk modstand. Det er bedre end hydraulisk modstand af flere årsager. Det kan for det første bruges lige så længe du har lyst. Her er ingen begrænsninger på tid, som der er med hydraulik. Desuden kan du indstille modstanden nemt på et display eller på et håndtag. Det betyder at du kan øge modstanden efterhånden som du kommer i bedre form og du kan variere din træning og fx træne intervaltræning.

Forfatter

  • Erik Haalo Hamre er redaktør og ekspert på Fitfact.dk og under uddannelse som Kostvejleder. Han har 20 års erfaring med styrketræning og har roet i Hellerup Roklub i en årrække.

Tags:

Fitfact.dk
Enable registration in settings - general